Eyl

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğrencilerimizin şiir ve konuşmaları ile renklenen törende yeni eğitim ve öğretim yılına keyifli bir başlangıç yapıldı. İlköğretim Haftası kutlama programının hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okullarda “Hayırda Yarışanlar Etkinliği” düzenlendi. Bu sayede akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırılır.

Haz

Öğretmenlerimiz tarafından 8. sınıf öğrencilerimize genel ve mesleki liseler hakkında bilgi verilmiştir. Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Sınava girecek 8.sınıf öğrencilerinin rehberlik servisi ile irtibatı sağlanarak koçluk sisteminde yer alacak öğrenci ve öğretmenlerin plan, program ve eğitim metotları hazırlandı. Koçluk sistemi uygulanmaya başlandı.

Haz

İnternet kullanıcıları arasında sayıları gittikçe artan çocuklar çevrimiçi ortamları kullanırken birtakım risk ve tehditlere maruz kalmaktadırlar. Bu tehditlerden biri internetteki şiddet olarak adlandırılan sanal zorbalıktır. Öğretmenlerin sanal zorbalık hakkındaki düşüncelerini belirlemek  ve öğrencilerini sıkıntılı internet sitelerine karşı hazırlıklı hale getirmek için öğretmenlerimize sunum yapılıp bilgilendirilmeleri sağlanmıştır.

Haz

Okulumuzda uygun mekanlar (koridorlar, sınıf içi panolar, veli bekleme salonları ve öğrenci giriş kapısından başlamak üzere merdiven sahanlıklarının uygun görülen yerleri) ayet, hadis, ebru, hat ve tezhip çalışmaları ile donatıldı.

May

Okulumuzda yaptığımız bu etkinlikler Ramazan ayının manevi havasını okulumuzda yaşattığımızı düşünüyoruz. Bu etkinlikte katılımlarından dolayı bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

May

Anket sonuçlarına göre en beğenilen sonbahar etkinliğimiz hayvan yuvası yapmak oldu.

STEM projesi sonbahar etkinliklerimiz

Mrt

"Hep Birlikte Okuyoruz " projesi kapsamında öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirmek için öğretmenlerimiz tarafından birçok etkinlik yapıldı.Kitap okuma saatlerine ilave olarak öğrencilerimiz ders saatleri dışında öğretmenleriyle kütüphane ziyaretinde bulunarak görevlilerden bilgi alarak kütüphane ortamıyla tanıştılar.Öğretmen ve öğrencilerimizin katkılarıyla yazarlar takvimi hazırlanarak okul girişine öğrencilerimizin görebileceği şekilde asıldı. 8.sınıf öğrencilerimiz tavsiye kitaplardan oluşan duvar saati hazırladılar.Diğer sınıfların duvar saatini incelemeleri sağlandı.Yine bunlara ek olarak 5.sınıf öğrencilerimiz tarafından bahçede oku yazılarak 3 sınıfımızın katılımıyla ortaklaşa okuma saati düzenlendi.

Ara

"Benim Rehber Öğretmenim Projesi" kapsamında öğrencilerimizin akademik başarılarını arttırmak için öğrenci koçluğu sistemi hayata geçirildi.Öğretmenler öğrencilerle eşleştirilerek aralarında sözleşme imzalandı. Her öğrencimize bir rehber öğretmeni sloganıyla eşleştirilmeler yapıldı.

Ara

1.Dönem 2.Yazılı Ortak Sınav Tarihleri

Kas

Okulumuzun sorunlarının tespit edilmesi ve bu sorunların çözülmesine yönelik toplantı yapıldı.Başlıca tespit edilen sorunlarımız öğrencilerimizin akademik başarılarının istenilen düzeyde olmaması,sınıf içinde düzeni bozan öğrencilerin diğer öğrencilerin derse katılmasını engellemesi,bahçe oyun alanının küçük olması, laboratuvar eksikliği,öğretmenlerimizin veliler ile diyalog kurmada sıkıntı yaşaması,öğle aralarında öğrenciler arasında şiddet olaylarının görülmesi ve çarpışma olaylarının olması , kütüphane eksikliği,öğrencilerin ders takibinin aileler tarafından takip edilmemesi,öğrencilerimizin hijyen kurallarına dikkat etmemesi,öğrencilerin okulun kılık kıyafet düzenine dikkat etmemesi.Toplantıda tespit edilen sorunlara yönelik çözüm önerileri öğretmenler arasında tartışılarak ,çözüm önerilerinin bir an önce hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.Çözüm önerileri olarak veli ziyaretlerinin sıklaştırılması,okuldaki kitap sayısının artırılması,öğle aralarında kazaları engellemek için bahçenin ön ve arka kısmında öğretmenlerin kesintisiz nöbet tutması,sabah nöbetten sonra kılık-kıyafet kontrolü,düzenli deneme yapılması gibi uygulamalar hayata geçirildi.

Ekm

Proje kapsamında Kızıltepe Gençlik Merkeziyle ortaklaşa oluşturulan kitap okuma halkalarında kitap analizleri yapıldı.

Ekm

Öğrencilerimize yaya geçidinde ne yapması gerektiği ve karşıdan karşıya geçerken dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında eğitim verildi