DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ (DEDE KORKUT)

OCAK AYI KONUMUZ: DEDE KORKUT OKUMALARI

FAALİYET ADIMLARI:

• Öğrenci Dede Korkut Hikayelerini okur.
  • Hikayelerden anahtar kelimeler belirler.
  • Öğrenci anahtar kelimeleri kullanarak yeni bir hikaye yazar.

Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından hazırlanan DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ tanıtım filmini izlemek için TIKLAYINIZ.

MUTLU OKUMALAR ÇOCUKLAR..

İl geneli 8.sınıflara LGS denemesi yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un 20 Aralık 1873 Doğum ve 27 Aralık 1936 Ölüm Tarihi Olması Nedeniyle "20-27 Aralık Mehmet Akif ERSOY'u Anma Haftası" Olarak Kabul Edilmiştir. Bu Vesileyle Vatan Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u Vefatının 87. Yılında Rahmet ve Minnetle Anıyoruz. Ruhu Şad Mekanı Cennet Olsun.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtilen ortak sınav tarihleri çerçevesinde hazırlanan okulumuz 1.dönem 2. ortak sınav takvimi aşağıdadır.

Geçerli mazeretleri sebebiyle sınavlara zamanında giremeyen öğrenciler, sınava girebilmeleri için mazeret belgelerini ilgili müdür yardımcısına 5 iş günü içinde iletmeleri gerekmektedir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemini'' öğrencilerimize aktarmaktır. Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Yerli malı haftası etkinliği için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.

Ara

Okul geneli yapılan 2.denemede dereceye giren tüm öğrencilerimize başarı belgesi takdim edildi. Öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını dileriz.

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

ARALIK AYI KONUMUZ : Yunus Emre şiirleri okumaları

Bu sözlük, Yunus Emre’nin şiirlerini daha iyi anlamak ve yorumlamak için önemli  ve güzel bir kaynaktır.

Sözlük,  öğrencilerin Yunus Emre şiirlerinde geçen kelimelerin anlamlarını, kullanımlarını tarihsel gelişimini öğrenmek için güzel  bir araçtır.

Ara

11.12.2023 Pazartesi günü 5. ders saatinde, okulumuz bahçesinde ; öğretmenlerimizden Mehmet ÖTÜN rehberliğinde öğrenciler tarafından hazırlanan program çerçevesinde İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlandı.

Kas

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma töreni yapıldı. Siren sesi ve İstiklal Marşı ile başlayan törenimiz öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı programla devam etti. Mustafa Kemal ATATÜRK'ü saygıyla ve özlemle anıyoruz.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantımız 21/10/2023 Cumartesi günü saat 11.00'de ilçemiz Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı. Okulun genel durumu görüşülüp sorunlar üzerinde çözüme gidilmeye çalışıldı. Okul aile birliği yönetim ve denetim kurulu belirlendi. Yönetim ve denetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileriz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında okul boşaltma tatbikatı yapıldı. Kısa sürede okul binasının boşaltılmasıyla başlayan tatbikat, öğretmenlerin bilgilendirmesiyle tamamlandı.

Eyl

2023-2024 eğitim öğretim yılı veli toplantılarımız, velilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğretmenler öğrencilerin durumu ve kendi dersleri hakkında hatırlatmalar yaptılar.

Eyl

Mevlid Kandili münasebetiyle okulumuzda birçok etkinlik düzenlendi. İlçe vaizimiz Kemal Hoca Mevlid Kandili ile ilgili öğrencilerimizle söyleşi yaptı. Birlikte ilahiler söylendi. Söyleşiden sonra öğle arası bütün öğrenci ve öğretmenlerimize pilav et ikramı yapıldı. Düzenlenen bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.